« www.tkk.fi

Siirry sivun sisällön alkuun
eTKK-projektikokonaisuus valmistui

Tämän sivun sisältö

 1. eTKK-projektikokonaisuus lyhyesti
 2. www-sisällönhallintaprojekti
 3. Laatujärjestelmän julkaisualusta
 4. Opiskelu- ja opetusportaali Noppa
 5. Sähköisen asioinnin alusta eAGE
 6. Tutkimusprojektien projektinhallintajärjestelmä Halli
 7. Yleinen tietovarasto
 8. Aalto-yliopiston tietohallinto jatkaa sähköisen toimintaympäristön kehittämistä

1. eTKK-projektikokonaisuus lyhyesti

eTKK-projektikokonaisuus oli vuonna 2005 käynnistynyt TKK:n sähköisen toimintaympäristön kehityshanke, joka sisälsi alun perin viisi projektia.

Näissä projekteissa oli tavoitteena hankkia:

 • www-sisällönhallintajärjestelmä
 • laatujärjestelmän julkaisualusta
 • opiskelu- ja opetusportaali (Noppa)
 • sähköisen asioinnin alusta (eAGE)
 • tutkimusprojektien projektinhallintajärjestelmä (Halli)

Myöhemmin eTKK-kokonaisuuteen liitettiin yleisen tietovaraston uudistusprojekti, jossa tietovaraston organisaatiorakenteen käsittelytapaa kehitettiin joustavammaksi.

Halli-projektia lukuun ottamatta eTKK-projektit ovat valmistuneet ja projektien tuotokset ovat käytössä. Halli-projekti on siirretty eTKK-kokonaisuudesta Aalto-yliopiston tietohallinnon projektisalkkuun.

2. www-sisällönhallintajärjestelmäprojekti

Sisällönhallintajärjestelmän avulla voidaan tuottaa TKK:n pääsivuston lisäksi yksiköiden sivustoja helppokäyttöisellä selainkäyttöliittymällä. TKK:n uudistettu pääsivusto www.tkk.fi avattiin 3.1.2008 ja ensimmäisten yksiköiden sivustoja alettiin tuottaa sisällönhallintajärjestelmän avulla kesällä 2008. Järjestelmän kaikki toiminnot saatiin tuotantokäyttöön joulukuussa 2008 ja tällä hetkellä järjestelmällä tuotetaan jo useita kymmeniä sivustoja.

3. Laatujärjestelmän julkaisualusta

Www-sisällönhallintajärjestelmällä tuotetaan myös TKK:n laatusivustoa, joka löytyy osoitteesta http://laatu.tkk.fi

Lisätietoja laatutyöstä Kirsi Eulenberger-Karvetilta, kirsi.karvetti (ät) tkk.fi

4. Opiskelu- ja opetusportaali Noppa

Opiskelu- ja opetusportaali Noppa on helppokäyttöinen työkalu päivittäiseen kurssityöskentelyyn. Noppa-portaalista löytyy kaikkien TKK:n kurssien webbisivut, jossa opettaja voi julkaista mm. kaikki kurssitiedot sisältävän kurssiesitteen, luento- ja harjoitusajat ja niihin liittyvät opetusmateriaalit, uutisia opiskelijoille sekä kurssin tulokset. Kaikki kurssien käytännön asiat ovat siis helposti opiskelijoiden saatavissa yhdestä paikasta.

Lisäksi jokaisella sisäänkirjautuneella käyttäjällä on Nopassa oma personoitu etusivunsa. Opiskelijalla omalla etusivulla näkyy yhdellä silmäyksellä niiden kurssien ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat, joille opiskelija on ilmoittautunut WebOodissa.

Noppa-portaali otettiin käyttöön kahdessa vaiheessa, tammikuussa 2008 ja syyskuussa 2008.

5. Sähköisen asioinnin alusta eAGE

eAGE-järjestelmä on monipuolinen sähköisen asioinnin alusta. Järjestelmällä hoidetaan mm. hakeminen TKK:n kansainvälisiin toisen vaiheen maisteriohjelmiin sekä hakuprosessin käsittelyvaiheet. Järjestelmää käytetään myös mm. kongressien ja muiden maksullisten tapahtumien ilmoittautumis- ja laskutusjärjestelmänä.

KV-ohjelmien haut järjestettiin eAGE:n avulla ensimmäisen kerran vuonna 2007. Kongressinhallintatoiminnot otettiin käyttöön keväällä 2008.

6. Tutkimusprojektien projektinhallintajärjestelmä Halli

Halli on tutkimusprojektien hallintaan tarkoitettu järjestelmä. Työajan kohdentamistoiminnot ovat olleet käytössä keväästä 2007 ja projektien kustannusseurantaa helpottavat toiminnot marraskuusta 2008.

Halli-projekti jatkuu ja tällä hetkellä työn alla on projektien budjetointia ja muuta suunnittelua tukevien toimintojen käyttöönotto.

Halli-järjestelmään integroitu projektien käyttöön tarkoitettu dokumentinhallintajärjestelmä ja siihen liittyvä extranet-palvelu otetaan käyttöön tänä keväänä.

7. Yleinen tietovarasto

Yleisen tietovaraston raporteista löytyy yksikkökohtaista numerotietoa henkilöstöstä, määrärahojen käytöstä, opiskelijoista, opintopistesuorituksista, tutkinnoista, julkaisuista ja muusta tieteellisestä toiminnasta sekä taiteellisesta toiminnasta.

Uudistettu tietovarasto otettiin käyttöön marraskuussa 2008.

8. Aalto-yliopiston tietohallinto jatkaa sähköisen toimintaympäristön kehittämistä

HSE:n, TaiK:n ja TKK:n yhteinen tietohallintoyksikkö jatkaa Aalto-yliopiston sähköisen toimintaympäristön kehittämistä.

Tietohallintoyksikön yhteystiedot Aaltoyliopisto.info -sivustolla